Μυστικά για το σωστό βούρτσισμα των δοντιών και τη σωστή διατήρηση της οδοντόβουρτσας!

Μυστικά για το σωστό βούρτσισμα των δοντιών και τη σωστή διατήρηση της οδοντόβουρτσας!
Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Κοινοποιήστε το!

Αποτελεί μια από τις καθημερινές συνήθειές μας και σίγουρα μια από τις σημαντικότερες για κάθε άνθρωπο.

 Η σωστή φροντίδα των δοντιών μας είναι αναγκαία και μας προσφέρει εκτός από ένα καθαρό και υγιές στόμα, αυτοπεποίθηση και άψογη αισθητική.

Το σωστό βούρτσισμα των δοντιών είναι το πρώτο βήμα για τη διατήρηση της καλής στοματικής υγιεινής. Επιπλέον, συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου εμφάνισης τερηδόνας και προβλημάτων στα ούλα που αποτελούν τις δύο κύριες αιτίες για την απώλεια των δοντιών.

H σωστή οδοντόβουρτσα σε συνδυασμό με την κατάλληλη οδοντόκρεμα μπορούν να μας βοηθήσουν να απομακρύνουμε την οδοντική πλάκα και να διατηρήσουμε τα δόντια και τα ούλα μας υγιή. Είναι το σημαντικότερο εργαλείο που διαθέτουμε στα χέρια μας για να έχουμε σωστή στοματική υγιεινή. Η ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων στοματικής υγιεινής Superwhite μας προσφέρει άριστα προϊόντα στοματικής υγιεινής. Οι οδοντόβουρτσες Superwhite έχουν σχεδιαστεί για να καθαρίζουν αποτελεσματικά ανάμεσα στα δόντια και τα ούλα μας. Ενώ, η υψηλής ποιότητας ίνες τους προσφέρουν εξαιρετικό καθαρισμό και ανθεκτικότητα χρήσης. Οι οδοντόβουρτσες Superwhite με τις πυκνές ίνες στην κεφαλή τους, βοηθούν στην αφαίρεση λεκέδων και λευκαίνουν τα δόντια καλύτερα από ότι οι συμβατικές οδοντόβουρτσες.

Πώς να βουρτσίζετε τα δόντια σας με την οδοντόβουρτσα

Για το σωστό βούρτσισμα των δοντιών σας πρέπει να αφιερώνετε τουλάχιστον δύο λεπτά, δύο φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ) εφαρμόζοντας τη συνιστώμενη τεχνική, σύμφωνα με την οποία πρέπει να αφιερώνετε 30 δευτερόλεπτα σε κάθε τεταρτημόριο του στόματός σας (πάνω δεξί, πάνω αριστερό, κάτω δεξί και κάτω αριστερό). Καθώς οι περισσότερες κοινές οδοντόβουρτσες δεν έχουν ενσωματωμένο χρονόμετρο δύο λεπτών, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα ρολόι για να είστε σίγουροι ότι βουρτσίζετε τα δόντια σας για όσο χρόνο χρειάζεται.

Οδηγίες Βουρτσίσματος:

  1. Τοποθετήστε τη βούρτσα στο ύψος των ούλων με γωνία 45ο, προς τα ούλα. 
  2. Βουρτσίστε απαλά την επιφάνεια των δοντιών και των ούλων με κυκλικές κινήσεις, μετακινώντας τη βούρτσα και καλύπτοντας 2-3 δόντια κάθε φορά. Μετά από περίπου 20 κύκλους, μετακινείστε την οδοντόβουρτσα στα επόμενα 2-3 δόντια. 
  3. Διατηρήστε τη γωνία των 45ο της βούρτσας προς τα ούλα και βουρτσίστε τις εσωτερικές επιφάνειες των δοντιών. 
  4. Όταν βουρτσίζετε τα μπροστινά δόντια και τις εσωτερικές τους επιφάνειες, γυρίστε την οδοντόβουρτσα κάθετα και κάντε απαλές κινήσεις πάνω-κάτω, χρησιμοποιώντας το πάνω άκρο της οδοντόβουρτσας.
  5. Τέλος, βουρτσίστε προσεκτικά τον ουρανίσκο και τη γλώσσα για να φρεσκάρετε την αναπνοή σας απομακρύνοντας τα υπολείμματα τροφών και τα βακτήρια που προκαλούν κακοσμία.

Συμβουλές για σωστή διατήρηση της οδοντόβουρτσας:

  • Ξεπλύνατε καλά μετά από κάθε χρήση 
  • Αφαιρέστε τα υπολείμματα τροφών 
  • Τοποθετήστε την κεφαλή της οδοντόβουρτσας κάτω από ζεστό νερό 
  • Αποθηκεύστε τη σε κάθετη θέση σε χώρο που αερίζεται 
  • Χρησιμοποιήστε καπάκι εφόσον αυτό επιτρέπει τον αερισμό 
  • Αλλάξτε οδοντόβουρτσα κάθε 3 μήνες ή όταν οι τρίχες φθαρούν