Πονόλαιµος και ξηρός βήχας; Συμβουλές για άμεση ανακούφιση

Πονόλαιµος και ξηρός βήχας; Συμβουλές για άμεση ανακούφιση
Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Κοινοποιήστε το!

Ο πονόλαιμος και ο έντονος βήχας μπορεί να είναι συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος ή κάποιων άλλων παθήσεων.

Εμφανίζονται, συνήθως, κατά τη διάρκεια του χειμώνα και δυσκολεύουν την καθημερινότητα μας. Γι’ αυτό, λοιπόν, είναι σημαντικό, μόλις εμφανιστούν να προβούμε σε ενέργειες για την ανακούφιση και την αντιμετώπιση τους.

 

  • Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη, ιδιαίτερα σε τέτοιες περιπτώσεις. Η κατανάλωση υγρών μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των βακτηρίων, καθώς κρατά τις βλεννώδεις μεμβράνες υγρές και περισσότερο προετοιμασμένες, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο τον οργανισμό περισσότερο ανθεκτικό στο κρυολόγημα.
  • Ο ύπνος και η επαρκής ξεκούραση μπορεί να συμβάλλει στην ανακούφιση και τη θεραπεία, χωρίς να επιφέρει και άλλα συμπτώματα. Το «πεσμένο» ανοσοποιητικό, συχνά, συνδέεται με την έλλειψη ύπνου.
  • Αρκετές έρευνες ανακάλυψαν ότι οι γαργάρες με χλιαρό αλατόνερο, τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα, μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πονόλαιμου και στην αντιμετώπιση κάποιων βακτηρίων.
  • Ζεστά (όχι καυτά) ροφήματα μπορούν να ανακουφίσουν από τον πόνο. Το ζεστό τσάι με μέλι (το πιο αγαπημένο σπιτικό γιατρικό) μπορεί να “μαλακώσει” τον ερεθισμένο λαιμό και να συμβάλλει στη θεραπεία.
  • Αποφυγή της ξηρής και κλειστής ατμόσφαιρας. Είναι σημαντική η ανανέωση του αέρα στο σπίτι, καθώς και η διατήρηση της απαραίτητης υγρασίας.
  • Μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ωφέλιμα λιπαρά, φυτικές ίνες και βιταμίνη C μπορεί να ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό και να βοηθήσει τον οργανισμό να λειτουργήσει σωστά.
  • Υπάρχουν αρκετά σιρόπια, μη συνταγογραφούμενα, που μπορούν να απαλύνουν τον πονόλαιμο. Το σιρόπι Lemovix εμπλουτισμένο με βιταμίνη C και φυσικά συστατικά ανακουφίζει τον ερεθισμένο λαιμό και το βήχα. Το μέλι σε συνδυασμό με το λεμόνι “μαλακώνουν” το λαιμό, καταπραΰνουν το βήχα, διευκολύνουν την αναπνοή και παρέχουν ενέργεια. Ο μάραθος χρησιμοποιείται παραδοσιακά για να μαλακώνει το λαιμό και να διευκολύνει την αναπνοή. Είναι κατάλληλο για τον ερεθισμένο λαιμό και το βήχα και τονώνει το ανοσοποιητικό.
  • Τέλος, κάποιες καραμέλες μπορούν να συμβάλλουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων. Συγκεκριμένα, οι Καραμέλες Lemovix μπορούν να φέρουν την ανακούφιση που χρειάζεστε από τον πονόλαιμο και τον έντονο βήχα. Η βιταµίνη C, που περιέχει, σε συνδυασμό µε βότανα όπως φασκόµηλο, µέντα, ευκάλυπτο και φυσικά συστατικά όπως µέλι και λεµόνι µε τους κατάλληλους συνδυασµούς µπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ ισχυρό “φάρµακο” για την αντιµετώπιση του πονόλαιµου. Επιπλέον, η βιταμίνη C που περιέχεται, συμβάλλει στη καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και ενισχύει τον οργανισμό κατά τη διάρκει του κρυολογήματος.

Αν ο πονόλαιμος διαρκέσει περισσότερο από 48 ώρες, απευθυνθείτε στο γιατρό σας.